There might be a more suitable language version for you: Change language Close

3 frågor du bör ställa när du väljer färg.

Blått, vitt, grönt, ljust, murrigt, pastell – alla har sin smak när det gäller färg i hemmet. Men oavsett vilken färgtyp du är, finns det några viktiga saker att tänka på när du väljer färg inför målningen.

1. Stämmer färgkartan?


Kanske har du någon gång stått och tittat på färgbutikens olika färgkartor och fallit pladask för en färg? Och kanske har du sedan upptäckt att färgen får en annan nyans när du målar med den hemma? Ett bra tips innan du bestämmer dig är att provmåla på väggen så att du blir säker på ditt val.

2. Matt eller blankt?


Matt eller blankt är en smaksak, men det kan vara värt att ha i åtanke att blanka färger är lättare att rengöra och därför passar bra i exempelvis hall och kök. Matta färger reflekterar inte lika mycket ljus och ger en len effekt som uppskattas av många. Ett bra tips för att få full effekt av matta färger är Anzas Elite roller för medelfina underlag.

3. Nya färgtyper?


Vill du ha lite annorlunda effekter på dina väggar, kan det vara värt att undersöka vilka nya färgtyper som finns på marknaden. Ett exempel är Jotuns LADY Minerals kalkfärg – en matt färg med kulörer som kan ge både en industriell och mjuk känsla. Anzas Platinum penslar lämpar sig perfekt för den här färgtypen.

BYGG OCH MÅLA EN LÅDHYLLA

Lådor hamnar ofta ensamma på ett golv eller undangömda på en hylla. Här får de färg och staplas som en oregelbunden lådhylla för att bli ett snyggt och brokigt inslag i inredningen. Böcker, porslinoch prydnadssaker är några av sakerna som sedan får flytta in i lådorna.

Lär mer om projektet här