There might be a more suitable language version for you: Change language Close

SÅ FÖRVARAR DU PENSELN I PAUSERNA.

Ibland är det dags för en kort eller lång paus i måleriarbetet. Men hur gör man med penslar och rollers så att inte färgen i verktygen torkar innan det är dags att måla igen?

Måleriprojektet rullar på, men plötsligt är det dags att pausa för lunch eller för natten. Då är det viktigt att måleriverktyget förvaras på rätt sätt för att den inte ska torka ut. Det gör du enkelt genom att göra en egen typ av vacuumförpackning. Börja med att doppa i färgburken eller rollertråget så att penseln/rollern har rikligt med färg. Vira sedan in i en förvaringspåse för pensel och roller och se till att den sluter tätt.

Rengör vid längre pauser
Förvara det inplastade måleriverktyget svalt. När du ska börja måla igen har du en pensel/roller som är mjuk och fin. Glöm inte att penslar aldrig ska förvaras stående, eftersom det kan förstöra borsten. Om du vet att det kommer gå flera dygn innan du ska fortsätta att måla, rekommenderar vi istället att du rengör verktyget. Det kan du läsa mer om här. Rengöring är naturligtvis ett måste om du ska måla med en annan färg efter pausen. Lycka till!

Läs mer

MÅLA FÖNSTER – CHECKLISTA

Låt arbetet flyta från start till mål när du ska måla fönster. I vår checklista hittar du samtliga verktyg som behövs till både förarbete och målning. Läs hela artikeln här.