There might be a more suitable language version for you: Change language Close

Kulörer som står pall

Pallar är lätta att placera och flytta runt när man vill erbjuda extra sittplatser eller avställningsytor. Lika lätta är de att stapla eller stuva undan när de inte används. Julia hade flera omålade träpallar som var i stort behov av att få lite mer egen karaktär. Målet var att de skulle bli ett fint inslag i husets övriga inredning och därför målades sitsar och ben i olika färger och mönster. Till sin hjälp tog Julia en bra pensel, maskeringstejp, slipsvamp och en mikrofiberduk.

1. Förarbete

Julia börjar med att slipa både sitsar och ben med en slipsvamp från Mirka. Det slipdamm som lägger sig på träytan torkar hon bort med en mikrofiberduk.

2. Mönster

Med en enkel skiss som utgångspunkt, delar Julia upp pallbenen i olika ytor med hjälp av maskeringstejp. Några av pallarna får ett kryssmönster tvärs över sitsen. För att göra markeringarna på bästa sätt använder Julia olika bredder av maskeringstejp.

3. Måla

Grundmåla och låt pallarna torka. Därefter gör Julia två strykningar med snickerifärg med Platinum snedställd lackpensel. Tejpen tas sedan bort direkt efter den sista strykningen.