There might be a more suitable language version for you: Change language Close

STARKA FÄRGER TILL MJUKA KUDDAR.

ATT GE GAMLA stolar, skåp och andra möbler ny färg är något som många har provat någon gång. Målning av kuddar är kanske inte lika vanligt, men med lite noggrannhet och fantasi är det enkelt att få ett fint resultat. Julia använder sig av textilfärger i olika kulörer och målar kuddfodralen med en roller. Kuddarna får genast en ny och egen stil och man kan med enkla medel piffa upp gamla kuddfodral som redan finns hemma.

2. Förbered

När man målar på ena sidan är det lätt att färgen tränger igenom till baksidan. Därför lägger Julia skyddande plast inuti kuddfodralet.

3. Måla

Färgen rollas på tyget. En bra maskeringstejp ger riktigt skarpa kanter och när schablonerna används håller Julia dem tätt mot tyget för att inte färgen ska hamna utanför det tänkta mönstret. Plocka bort tejpen och schablonen direkt och låt färgen torka. Följ instruktionerna för textilfärgen för att fixera färgen. Kuddarna är sedan färdiga att användas.

Vill du se fler inspirerande projekt till uteplatsen? Läs om att måla krukor, måla bord och hur du bygger din egen växtvägg.