There might be a more suitable language version for you: Change language Close

Krukor med Karaktär.

Krukor som målas är ett enkelt sätt att få en fin utsmyckning både inom- och utomhus. Julia har ett antal terrakottakrukor i två olika stor- lekar och väljer här att göra två olika mönster upptill på krukorna – en variant med ränder med olika mellanrum, och en med ett enhet- ligt trekantsmönster. Mönster och kulörer kan naturligtvis väljas helt efter tycke och smak och Julia varierar mellan guld, turkost och vitt.

1. Förbered

För att få ett bra slutresultat måste ytan som ska målas vara i bra skick. Se därför till att krukorna är rengjorda och torra innan arbetet påbörjas. Bordet som målningsarbetet ska utföras på plastas in för att skyddas mot eventuellt färgspill.

Julia använder maskeringstejp för att få skarpa kanter när hon målar. Tejpen trycks till ordentligt mot underlaget och får sträcka sig en liten bit nedanför krukornas kanter.

2. Måla krukor

När tejpen är på plats och markerar mönstret, målar Julia två gånger med en liten Platinum ovalpensel. Därefter plockas tejpen bort direkt och färgen får torka.

3. Måla blomsterpinnar

Därefter målas ett antal obehandlade odlingspinnar två gånger med fönsterfärg och en Platinum snedställd lackpensel. När färgen torkat skrivs namnen på grönsakerna eller kryddorna med en tuschpenna. Pinnarna är sedan färdiga att stickas ned i krukorna

Vill du se fler inspirerande projekt till uteplatsen? Läs om att måla bord, måla kudde och hur du bygger din egen växtvägg.

TIPS! Sätt en liten tejpbit på den ände av pinnen som ska stickas ned i jorden, så kan du enkelt hålla i pinnen när du målar utan att få färgkladd på händerna.